Társasági jog, cégvásárlás

Egy felvásárlás, legyen az ellenséges vagy baráti, nagy port kavarhat. Akár eladó, akár vevő, Önnek szüksége lesz egy alapos gondnokra, aki végigvezeti Önt a nagytakarításon.  Jól felszerelt csapatunk vigyáz az Ön céges konstrukcióira. Ha megvolt az alapozás és a legapróbb részletek is készen állnak, előhúzhatja a tollat, hogy megkösse az üzletet. Irodánk megbízható tanácsadást nyújt a társasági jog és a tranzakciók valamennyi területén, belföldön és külföldön egyaránt.  A start-up fázistól a tőzsdére menetelig mi tisztán és rendben tartjuk az Ön építményét.

Munkajog

Az élet és az emberi természet kiszámíthatatlan. Az üzletben egyszer fent, egyszer lent, és néha a legmegbízhatóbb munkavállalók is leteszik a szerszámot. Ilyenkor fontos, hogy az üzemzavart a lehető legkisebb mértékűre csökkentsük. Karbantartóink ekkor lépnek színre, szerszámosládájukból körültekintést, megfontoltságot és diszkréciót húznak elő, hogy vállalkozása mielőbb visszatérjen a rendes kerékvágásba. Gondoskodunk arról, hogy a bővülés, a kiküldetés, a munkáltatói jogutódlás, a létszámleépítés vagy a kollektív szerződéses tárgyalások többé ne a fejfájás szinonimájaként szerepeljenek az Ön szótárában.

Kereskedelmi jog

Jó szerződést készíteni annyi, mint bekötni a biztonsági övet indulás előtt. A kétértelmű pontok felfedezésével rengeteg menedzsment idő spórolható meg, az egyenes beszéd a tárgyalások alatt pedig a későbbi félreértések elkerülésének kulcsa. Minden szerződés egy mű, legyen szó disztribútori, franchise vagy szoftverlicenc szerződésről. Vitás helyzet esetén mentőcsapatunk azonnal bevethető, hogy a károkat mérsékelni tudjuk.

Versenyjog

Elmúlt már a vadnyugat korszaka, amikor a versenytársakat le lehetett törni egy bőrkabát alól előhúzott Colttal. A versenyjogban ma inkább a Versenyhivatal rejteget néhány alattomos gránátot és karabélyt – és ők nem félnek használni ezeket. Nem jó ötlet Clint Eastwoodot játszani – ha fegyverrel a kezünkben rontunk a szalonba, könnyen lábon lőhetjük magunkat. Irodánk tanácsadást nyújt a disztribúciós konstrukciók kialakítása, a fúziók engedélyezése, a versenytársak tisztességtelen gyakorlatának megakadályozása és egyéb viták rendezése során.

Peres képviselet

Jusztícia lehet vak, de a mi szemeink felfedezik a legapróbb részleteket is, amelyekben az ördög rejtőzik. A peres képviselet kitartást, alaposságot és határozottságot igényel. Mi fel vagyunk készülve a harcra és nem félünk a vitától, de közben mindig szem előtt tartjuk a gazdaságosságot is. Rendszeresen képviseljük ügyfeleinket peres, nemperes vagy közigazgatási eljárásokban.

Szellemi alkotások joga

A Facebook nem állít elő saját tartalmat, az Airbnb-nek nincs saját ingatlana, az Ubernek nincsenek saját taxijai. Amijük van, az a legkiválóbb szürkeállomány, amely előreviszi a világot. A szellemi tulajdonára vigyázó éjjeliőreink távol tartanak minden betörőt. Az Ön ötletének már a megszületése pillanatában szüksége van a védelemre – bízza ezt a szakértőkre. Irodánk rendszeresen készít szoftverlicenc-szerződéseket, hasznosítási megállapodásokat, kutatási szerződéseket; elintézzük nemzeti és európai szabadalmi- és védjegybejelentéseit, küzdünk a hamis termékek és a versenytársak egyéb tisztességtelen gyakorlata ellen.